FOR SAIL


Het enige drijvende kantoor in Antwerpen zoekt een nieuwe kapitein.

Een stuk Antwerpse geschiedenis

De voormalige ‘Antoon Van Dyck‘, gelegen in het Willemdok, was een enorme veerboot die in 1965 werd gebouwd en uitgebaat door het Antwerpse icoon Flandria. Volgens de legende werd de veerboot vroeger gebruikt om de brandweer van rechter- naar linkeroever te brengen in geval van nood, omdat er daar geen kazerne aanwezig was.

Het schip kreeg ooit een tweede leven, als het horecagedeelte van de Badboot. Toen die in 2018 zonk, bleef de veerboot gespaard en lag deze te verkommeren in het Kattendijkdok.  Het Antwerpse creatieve agentschap Friendship transformeerde de boot tot een drijvend, duurzaam kantoor en sleepte daarmee de Muse Design Award in New York in de wacht.

Boot Droneshot

 

Phil Blondé, mede-oprichter Friendship:

“Het kantoor past niet meer in onze toekomstplannen. We werken steeds meer van thuis en onze klanten zitten wereldwijd verspreid, van Tokio tot hier achter de hoek. Hierdoor is het klassieke kantoormodel steeds minder nuttig voor ons, zeker voor een klein onafhankelijk agentschap als Friendship.

Ons doel was een unieke werkplek creëren waar medewerkers en klanten met plezier naar toe komen. En dat is het ook geworden.

Het is heerlijk werken op het water. In de zomer gaan alle deuren open en waait er een fris briesje door het kantoor. In de winter werk je dan weer tussen de gezellige lichtjes van de andere boten.
Het is ons eilandje op het Eilandje.”

Indeling

Het kantoor bestaat uit drie lagen. Een dakterras met stuurhut en zicht op het Eilandje, met heel de dag zon.

Het dek, waar verschillende aparte kantoorruimtes en een vergaderzaal zijn, met een open kantoor.

Het benedendek, waar o.a. een studio, stockruimte en extra werkruimtes zijn.

De Friendship is 40 meter lang en 15 meter breed en huist momenteel 15 tot 20 medewerkers.

Daarnaast is het kantoor ook voorzien van zonnepanelen en rietvelden die water zuiveren en zo ook het dok helpen proper houden.  Je koopt hier niet enkel een stuk Antwerpse geschiedenis maar ondertussen help je ook het Willemdok proper te houden.

Voor meer informatie over de verkoop kan je terecht bij vastgoedspecialisten CBRE en Mertens vastgoed.
CBRE: Alexander Kortleve
Mertens vastgoed: Frederik Mertens

Ter info : Friendship heeft een hart voor Antwerpen. Het werkte de voorbije tien jaar heel wat campagnes uit in de stad. O.a. het beeld van Nello & Patrasche werd door Friendship samen met BeroepsAntwerpenaar Tanguy Ottomer geplaatst op de Handschoenmarkt.